İçeriğe geç

Ajiba Ne Demek

Apsuva ne demek?

Abhazlar (Abhazca: Аҧсуа, Apsva veya Apsua) Kuzeybatı Kafkasya’daki Abhazya’da yaşayan insanlardır. Abhazya dışındaki en büyük Abhaz nüfusu Türkiye’de yaşamaktadır. Türkiye’deki Abhazların ataları, 19. yüzyılda diğer Kafkas halklarıyla birlikte Ruslar tarafından kovuldu. Abhaz nüfusları Rusya, Kazakistan ve Ukrayna’da da bulunmaktadır.

Abaza milleti ne demek?

Abhazlar (Abaza: Абаза, Rusça: Абази́ны veya Аба́за) çoğunluğu Karaçay-Çerkesya, Adıge ve Abhazya’da yaşayan Kuzey Kafkasya halkıdır. Abhazya’da yaşayan Abhazlar dilsel olarak Abhazlara en yakındır. Günümüzde Abaza halkının çoğu Türkiye, Mısır ve bazı Arap ülkelerinde yaşamaktadır.

Şalaba ne demek?

Şal-aba, düşük gelirli kişilerin giymesi muhtemel bir dış giyimdir. Saten veya ipekten yapılmış modelleri olmasına rağmen, şallar (kaba yünden dokunmuş) tercih edilmez.

Abazaca gelin ne demek?

Abhazlar arasında, erkekler ve kızlar kamusal alanda buluşur ve birbirlerini tanırlar. Düğünler, misafir toplantıları ve kulüpler tarafından düzenlenen sosyal etkinlikler artık bir araya gelmek için hayati önem taşımaktadır. Kızlar ve erkekler karşılıklı rıza ile evlenmeye karar verebilirken, ayarlanmış evlilikler bugün hala yaygındır.

Abaza argo ne demek?

Sesli Sözlük – Argo: cinselliğe duyulan yakıcı arzu; azgın, şehvetli.

Abhaz ve abazalar aynı mı?

Abhazya’da yaşayan Abhazlar “Abhazians” olarak adlandırılır ve Rusya’nın Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti’nde yaşayan Abhazlar “Abazins” olarak adlandırılır. Batı dillerinde, genellikle Rusça olarak çevrildiği yerde bu şekilde kullanılır. Yüzyıllardır var olan “Abaza” adı, Türkçede böyle bir ayrım taşımaz.

Çerkes Abaza nedir?

Kafkasya’da yaşayan Adigeler ve Abhazlar (Abazalar) kardeş halklardır. Adige halkı diasporada Çerkesler olarak bilinir. Tarihleri ​​Maykop kültürüne ve Sindhi devletine dayanır. Adige halkı dokuz kabileye, Abhazlar ise üç kabileye ayrılmıştır.

Abhazya Çerkes mi?

Aynı şekilde Osetler Çerkes değildir, Abazalar da Çerkes değildir; ancak bir kişi kendini Çerkes olarak tanımlıyorsa o kişi Çerkes sayılabilir.

Türkiye’de kaç Abaza var?

Türkiye’deki Abhazlar, Abhaz kökenli etnik Abhazlardan oluşan Türkiye vatandaşlarıdır. 2014 verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 600.000 Abhaz yaşamaktadır ve bunların 48’i

Gürün şalı ne demek?

Gürün şalları, Hint ve İran şallarının desenlerini ve dokuma tekniklerini Türk kumaşlarının desenleri ve dokuma teknikleriyle birleştirerek, Avrupa şallarının özelliklerini Anadolu halkının zevkleri ve giyim ihtiyaçlarıyla birleştirerek özgün bir sentez yaratmıştır. Gürün şalları el tezgahlarında dokunmuştur.

Osmanlı’da aba ne demek?

Aba bir yünlü giysi türüdür. Geçmişte Bulgar sergesi aba giysileri için kullanılırken, daha sonra feshane aba adı verilen kalın bir kumaş kullanıldı. Abalar baldır uzunluğundaydı, bol kesimliydi, bir cübbeye benzer şekilde iki parmak yüksekliğinde dik yakalıydı ve bazılarının yakasında kürk vardı.

Kara Köprü Narlıktır sözü kime ait?

Anonim eser, sahibinin bilinmediği/kimliğinin belirlenemediği eserdir.

Abaza lafı nereden gelir?

azgın – Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi Abaza’ya ulaşmak için “1. “Abhazya topraklarına gitmek, 2. mastürbasyon yapmak” ifadesinden türemiştir. Bu ifade, “bir ülke ve kabilenin adı” olan Abaza özel isminden türemiştir.

Aşuva lehçesi nedir?

Aşuva lehçesi (Tapanta) iki lehçeye ayrılır: Khubina-Albırğan ve Guım. Abaza yazılı edebiyatının ve gramerinin ortaya çıkışı 1932’ye dayanır. O tarihte oluşturulan Latin Abaza alfabesi 1938’e kadar kullanıldı. 1938’de Kiril alfabesine dayalı genişletilmiş Rus alfabesiyle değiştirildi.

Azhvala ne demek?

Öğenin kısa tanımı: Abhazcada “en büyük akraba topluluğu” anlamına gelen Azvala, dünyanın dört bir yanına ve Türkiye’ye dağılmış Çerkeslerin bir araya gelerek kültürel gelişimlerini sürdürmeye çalıştıkları bir festivaldir.

Apsur ne demek?

Fransızcada “absurd” olarak geçen bu kelime, “saçma, anlamsız, alakasız” anlamına geliyor.

Abhazya bir ülke mi?

1993 yılında bağımsızlığını ilan eden Abhazya Özerk Cumhuriyeti, 2008’den beri Rusya, Nikaragua, Venezuela, Nauru, Vanuatu ve Tuvalu tarafından tanınıyor. Karadeniz’in doğu kıyısında ve Kafkas Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Kuzeyinde Rusya Federasyonu, güneyinde ise Gürcistan yer almaktadır.

Abhazya Çerkes mi?

Aynı şekilde Osetler Çerkes değildir, Abazalar da Çerkes değildir; ancak bir kişi kendini Çerkes olarak tanımlıyorsa o kişi Çerkes sayılabilir.

Abhazların atası kimdir?

Abhazlar ve Abazinler, Kuzey Kafkasya’da yaşayan ve Kafkas kökenli Abhaz-Adıge grubuna ait kardeş halklardır. Yüzyıllar süren tarih boyunca, kendilerine özgü ve farklı bir kültür yaratmışlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir